Palokuntarekisteri - kaikki palokunnat yhdessä paikassa
Takaisin etusivulle
      

YLEISKUVAUS HAKASTA

HAKA

Palokuntien hallinnointikanta – HAKA on palokuntien käyttöön suunniteltu internetpohjainen ohjelmisto, jonka avulla palokunnat voivat helposti huolehtia jäsenrekisteristään, koulutusseurannastaan, tapahtumakirjanpidostaan, ja hälytysseurannastaan.

Ohjelma laskee automaattisesti erilaisia yhteenvetoraportteja, tekee puhelinnumero-, osoitetieto- ja kurssisuoritustulosteita. Ohjelmasta voidaan hakea mm. muiden palokuntien yhteystietoja (osoite, puhelinnumero, internetsivu ja sähköposti). Ohjelmasta saadaan tulostettua mm. osoitetarrat jäsenpostitusta varten.

Käyttö on maksutonta
HAKA toimii kaikissa koneissa, joissa on internet–selain. Itse ohjelma sijaitsee internet–palvelimella, josta sitä voi omilla tunnuksillaan käyttää kotoa, työpaikalta, kirjastosta, naapurista tai vaikkapa paloasemalta. Tarvitset siis vain tietokoneen ja internetyhteyden. Itse käyttö on maksutonta, lukuun ottamatta internetyhteydestä aiheutuvia kuluja.

Yhteys on suojattu
Palokunnan jäsentietoihin ei pääse muut kuin oman palokunnan tunnuksien haltijat. HAKA -yhteys on suojattu (SSL –suojaus). Suojattu yhteys varmistaa, ettei kukaan muu pääse vahingossakaan käsiksi syöttämiisi tietoihin. Tietoturvaa lisää myös järjestelmän itsensä määrittelemät salasanat, jotka ovat riittävän pitkiä ja vaikeasti arvattavia.

Tiedot varmistetaan päivittäin
HAKA -tietokanta on hyvin varmistettu. Tietokannasta otetaan varmistuskopio päivittäin. Kopioita säilytetään fyysisesti erillisessä paikassa, jolloin varmistukset ovat turvassa esimerkiksi tulipalon sattuessa. Näin syöttämäsi tiedot pysyvät varmasti tallessa.

Tiedot
Palokunnalla on oikeus ja velvollisuus pitää kirjaa jäsenistään. Jäsenten henkilötiedot eivät näy muille käyttäjille. Palvelun ylläpitäjä, Agenteq Oy noudattaa tietosuojalainsäädännön säännöksiä henkilötietoja käsitellessään. Agenteq Oy ei luovuta henkilötietoja kolmannelle osapuolelle muuta kuin hänen omalla tai edustajan luvalla tai tuomioistuimen määräyksellä.

Tutustu Hakaan
Hakan testikanta sijaitsee osoitteessa http://kehitys.haka.spek.fi
Käy tutustumassa ohjelmaan. Kirjaudu sisään testitunnuksilla: Käyttäjätunnus: testaaja Salasana: testaaja. Voit huoletta tehdä muutoksia ja lisäyksiä testipalokunnan tietoihin. Huomioi, että kyseessä on testikanta, jota käyteään uusien ominaisuuksien testaamiseen ja näin kaikki toiminnot eivät välttämättä toimi tarkoituksen mukaisesti tässä testiympäristössä. Lisäksi on huomioitava, että muutkin pääsevät sisään samoilla tunnuksilla eli kirjautuvat järjestelmään ikään kuin saman testipalokunnan jäsenenä.

Haluatko ohjelman käyttöösi?
Palokuntasi halutessa rekisteröityä HAKA -käyttäjäksi lähetä palokuntasi nimi, oma nimesi, sähköpostiosoitteesi ja haluamasi käyttäjätunnus (vähintään 6 merkkiä) osoitteeseen: palokuntarekisteri@spek.fi

Käyttäjätunnus ja salasana
Rekisteröinnissä HAKA antaa automaattisesti salasanan. Mikäli olet saanut palokuntasi kirjautumistunnukset postitse, voit luoda itse käyttäjätunnuksesi. Rekisteröinti edellyttää, että palokunnalla ei ole jo olemassa käyttäjätunnusta. Mikäli palokunnallasi on jo käyttäjätunnus, niin ota yhteyttä palokuntasi pääkäyttäjään sopiaksesi käyttäjätunnuksien käytöstä palokunnassanne.

HAKAn jokaisella käyttäjällä on käyttäjätunnus ja salasana, joilla tunnistetaan käyttäjä. Käyttäjätunnuksen voit rekisteröinnissä valita itse. Salasanan HAKA luo satunnaisesti. HAKA lähettää käyttäjätunnuksen ja salasanan automaattisesti omaan sähköpostiosoitteeseesi. Muut eivät pääse näkemään omaa henkilökohtaista salasanaasi.

Sähköpostiosoitteesi voit vaihtaa kirjautumisen jälkeen milloin haluat HAKAn käyttäjät -valikosta.

Pääkäyttäjä huolehtii palokunnan tiedoista
Palokunnalla on yksi pääkäyttäjä, jolla on oikeus muuttaa kaikkia palokunnan ja sen jäsenten tietoja. Pääkäyttäjä voi lisäksi luoda käyttäjätunnuksia oman palokuntansa jäsenille. Näillä alikäyttäjätunnuksilla on katseluoikeus palokunnan tietoihin ja niillä voi lisätä tapahtumia tapahtumakirjanpitoon, mutta niillä ei pääse muuttamaan esim. jäsenten koulutustietoja. Pääkäyttäjä voi luovuttaa pääkäyttäjäoikeudet toiselle käyttäjälle HAKAn käyttäjät-valikossa.

Käyttö velvoittaa pitämään yhteystiedot ajan tasalla
Otettuaan ohjelman käyttöönsä palokunnalta edellytetään palokunnan yhteystietojen ajan tasalla pitämistä. Vuosittain kerättävillä toimintatilastolomakkeilla olevat yhteystiedot päivitetään järjestelmään vain niiden palokuntien osalta, joilla ei ole tunnuksia järjestelmään.

Selaimet, jotka tukevat SSL (Secure Sockets Layer) –salaustekniikkaa
HAKA toimii parhaiten IE 5.5:ssa (suosittelemme) tai Netscape 6 tai Opera 5.0 tai uudemmissa versioissa.
Microsoft Internet Explorer
Netscape
Opera